Koledar dogodkov 

Ogled vseh dogodkov  
Uporabniško ime lahko pridobite na info@kjedogaja.si
Ta spletna stran za boljše delovanje potrebuje Vaše dovoljenje za uporabo piškotkov.  Dovoli

Podrobnosti dogodkaDrama SNG Maribor, Erik Gedeon: VEČNO MLADI, songkomedija


14.04.201619:00

Četrtek, 14. april 2016, ob 19.00
Drama SNG Maribor, Erik Gedeon: VEČNO MLADI, songkomedija
Slovenski abonma in izven
Cena vstopnice: 15 €, dijaki in študentje 12 €


Režija: Sandy Lopičić
Zasedba: Irena Varga, Denis Horvat, Sandy Lopičić, Mateja Pucko, Kristijan Ostanek, Matevž Biber, Jurij Drevenšek, Mirjana Šajinović

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo zaustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065, kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27 ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.
V uprizoritvi Večno mladi skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, na groteskno zabaven način, s pomočjo pevske oz. glasbene terapije, poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock'n'roll tretjega življenjskega obdobja. Ob izvrstnih igralsko-pevskih interpretacijah hitov, kot so "I Love Rock'n'Roll", "Born To Be Wild", "I Got You Babe" itd., trohneče odrske deske ponovno katarzično zavibrirajo.
V songkomediji Švicarja Erika Gedeona Večno mladi (2007), ki jo je vsestranski glasbeno-gledališki ustvarjalec Sandy Lopičić z ustvarjalci uprizoritve v vsebinsko in dramaturško adaptirani obliki postavil na oder, so (iz)našli težko iskani zvarek za večno mladost – zabavo, ki trese oder in ruši stereotipe o starcih.

Nagrade:
• Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
• Žlahtna komedija po izboru občinstva na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
• Mateja Pucko - Žlahtna komedijantka na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
• Sandy Lopičič - žlahtni režiser na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016Predstava traja 1 uro in 40 minut ter nima odmora

Uporabniško ime lahko pridobite na info@kjedogaja.si