Koledar dogodkov 

Ogled vseh dogodkov  
Uporabniško ime lahko pridobite na info@kjedogaja.si
Ta spletna stran za boljše delovanje potrebuje Vaše dovoljenje za uporabo piškotkov.  Dovoli

Podrobnosti dogodkaBOŽIČNA PRAVLJICA (klasični balet v dveh dejanjih)


21.12.201518:00

BOŽIČNA PRAVLJICA
Gledališka in koncertna dvorana Lendava
21. december 2015, 18.00
Cena vstopnice: 5 €


Glasba: Peter Ilič Čajkovski
Koreografija: Tomaž Rode, Claudia Sovre, Ana Trojnar, Marius Petipa
Scena in kostumi: Claudia Sovre, Tomaž Rode

BOŽIČNA PRAVLJICA (klasični balet v dveh dejanjih)
Mladi slovenski balet & Društvo baletnih umetnikov Slovenije & Baletni oddelek Glasbene šole Kamnik


Glavne vloge: Alena Medič, Lara Flegar, Monika Zorko, Metka Beguš, Mateja Železnik, Petra Pibernik, Pia Vilar, Patricija Crnkovič, Jujin Muraishi, Uroš Škaper in drugi.

100 minut (z odmorom)

Božični večer in popotovanje po čarobni deželi baleta je klasično baletna predstava v dveh dejanjih in je prirejena zgodba znanega Hrestača, v kateri le ta ne tre orehov ampak se iz lutke baletnega plesalca spremeni v pravega baletnega princa.

Vsebina:
Družina praznuje predbožični večer. Deklica Klara obiskuje baletno šolo in s svojo predstavo, ki jo je družini pripravila ob praznovanju predbožičnega večera, za balet navdušuje ostale otroke. Vsi so navdušeni, razen njenega brata Frica, ki ji ukrade in skrije njene baletne copatke. Klaro potolaži stric Droselmayer, tako da ji podari lutko Božičnega princa, s katerim lahko pleše v paru. Praznovanje večera se zaključi in vsi gredo na spanje. Klara sanja kako se baletne plesalke in plesalci borijo z mišmi, ki želijo preprečiti uprizoritev baletne predstave. Ko poglavar miši, ki je sam Fric baletno predstavo že skoraj onemogoči, se pojavi stric Droselmayer, ki Klari podari zlate baletne copate, s katerimi onemogoči mišjega poglavarja. Lutka Božičnega princa se v zahvalo spremeni v baletnega princa, ki Klaro in ostale otroke popelje v čarobno deželo baleta, kjer si otroci lahko ogledajo Belega in Črnega laboda, Kitajske in Ruske plesalke ter učence baletne šole. Na koncu Princ Klaro povabi, da za plesalke z njim zapleše veliki Pas de deux.
Bliža se jutro in Klarinih sanj je konec. Prebudi se v zasneženo božično jutro. Pod vtisom svojih sanj za vselej obljubi baletu zvestobo.

Uporabniško ime lahko pridobite na info@kjedogaja.si