Koledar dogodkov 

Ogled vseh dogodkov  
Uporabniško ime lahko pridobite na info@kjedogaja.si
Ta spletna stran za boljše delovanje potrebuje Vaše dovoljenje za uporabo piškotkov.  Dovoli

Podrobnosti dogodkaMUZIKAL MAMMA MIA!


19.11.201519:00


Muzikal MAMMA MIA!

Četrtek, 19. november 2015, ob 19.00

Muzikal MAMMA MIA!

Prireditelj: PROSPOT d.o.o.

Slovenski abonma in izvenCena vstopnice v predprodaji: 31,50 € na dan predstave: 35 €Info: 02/577 60 24 577 60 22

MAMMA MIA!

MuzikalGlasba in pesmi: Benny Andersson, Björn Ulvaeus

Dodatne pesmi: Stig Anderson

Besedilo: Catherine Johnson

Muzikal Mamma Mia! so v originalu v Londonu za Little Star in v sodelovanju z Universalom ustvarili Judy Craymer, Richard East

in Björn Ulvaeus.

Dodatni materiali in aranžmaji: Martin Koch

Založnik: Universal Music Publishing Group

Produkcija: Prospot d. o. o.

Producent: Jurij Franko

Režija: Jug Radivojević

Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj

Glasbeno vodstvo: Patrik Greblo

Koreografija: Mojca Horvat

Scenografija: Aleksandar Denić

Kostumografija: Bojana Nikitović

Zborovodja: Tomaž Pirnat

Oblikovalec govora: Martin Vrtačnik

Prevodi dialogov: Živa Čebulj

Kreativni sodelavec: Branko Đurić – ĐuroV naslovnih vlogah

Sophie: Lea Bartha; Donna: Simona Vodopivec Franko; Rosie: Alenka Godec; Tanya: Damjana Golavšek; Sam: Uroš Smolej; Bill: Gojmir Lešnjak – Gojc; Harry: Marjan Bunič; Sky: Matjaž Kumelj; Pepper: Tim Lončar; Eddie: Luka Sešek/Žiga Bunič; Lisa: Maša Tiselj/Laura Ivančič; Ali: Tanja Pečenko/Urška Koželj; duhovnik: Patrik GrebloZbor in plesalci

Tina Atanasovski, Blaž Andrejka, Natalija Bukovec, Ika Dujić Vrtačnik, Pia Dujić Vrtačnik, Matej Golob, Nina Lazar, Neža Mihelič, Gašper Oblak, Andrej Orel, Marko Subotič, Katja Štamcar, Nika Trbič, Maša Vajda, David Vehovec

Domorodke: Neža Bukovec, Zala Đurić, Danaja Koren, Veronika Kozamernik, Tisa Kuret, Nataša Škerbec, Tjaša Štamcar, Kaja Ulčar

Band

Klaviature: Patrik Greblo, Boštjan Grabnar, Gašper Konec

Kitara: Robert Pikl, Miha Meglič

Bas kitara: Anže Langus Petrović

Bobni: Jure Rozman

Koprodukcija: Prospot, d. o. o., Festival Ljubljana

Muzikal Mamma Mia! uprizarjamo na podlagi pogodbe z Music Theatre International (MTI), 421 West 54th Street, New York, New York 10019 – tel.: (212) 541-4684, www.mtishows.com

O muzikalu

Grški otok, sonce in morje. Še nekaj manjka – romanca, seveda. Muzikal Mamma Mia! nas popelje v poletno doživetje z družinskimi in ljubezenskimi dogodivščinami, ki jih spremljajo največji hiti priljubljene švedske skupine Abba. Projekt si je zamislila britanska producentka Judy Craymer in ga v tesnem sodelovanju z avtorjema skladb Bennyjem Anderssonom in Björnom Ulvaeusom prvič izvedla leta 1999 na londonskem West Endu. Predstava je uživala velik uspeh in se širila po vseh celinah, dosegla več kot 40 držav in 170 mest ter se preobrazila v več kot 15 jezikov. Letos je prišla tudi v Slovenijo. Za to je zaslužen predvsem Jurij Franko (da, tisti Franko, ki je leta 1984 na olimpijskih igrah v Sarajevu prismučal srebrno medaljo v veleslalomu), ki se je kar šest let trudil pridobiti vsa potrebna dovoljenja za izvedbo muzikala v državah nekdanje Jugoslavije. Želja se mu je uresničila in že marca letos je požel navdušene ovacije s predstavo v Beogradu. Del tamkajšnje ustvarjalne ekipe sodeluje tudi v slovenski produkciji. S seboj je pripeljal režiserja (Jug Radivojević), koreografinjo (Mojca Horvat), scenografa (Aleksandar Denić) in kostumografinjo (Bojana Nikitović). Za prevod 23 skladb iz angleškega jezika v slovenskega je poskrbel Tomaž Domicelj, za prevod dialogov Živa Čebulj, zbor vodi Tomaž Pirnat, glasbeno vodenje pa je prevzel Patrik Greblo.

Pod naslovnimi vlogami nastopajo Alenka Godec (Rosie), Simona Vodopivec Franko (Donna) in Damjana Golavšek (Tanya), ženska prijateljska naveza, triperesna deteljica, ali kot se v muzikalu imenujejo, Dinamitke. Moški protipol zasedajo Uroš Smolej (Sam), Gojmir Lešnjak - Gojc (Bill) in Marjan Bunič (Harry), mladi zaljubljeni par pa upodabljata Lea Bartha (Sophie) in Matjaž Kumelj (Sky). Ob tako ambiciozno zastavljeni izvajalski in kreativni ekipi nihče ne ostane ravnodušen.VsebinaZgodba se dogaja na grškem otoku Kalokairi, kjer se dvajsetletna Sophie pripravlja na poroko z zaročencem Skyjem. V njej tli želja, da bi jo oče po tradicionalnem običaju pospremil do oltarja, a kaj ko ne ve niti, kdo bi to lahko bil. Ko prebira materin (Donnin) dnevnik, odkrije tri potencialne moške. V Donninem imenu, vendar brez njenega védenja, jim pošlje vabila na poroko. Dan pred obredom Donna gosti dolgoletni prijateljici Tanyo in Rosie, s katerima obuja spomine na mladost. Na otok priplujejo tudi Sam, Harry in Bill, vendar jih Sophie prosi, naj ne izdajo Donni, kdo jih je povabil. Čeprav je mislila, da bo že takoj prepoznala očeta, je le še bolj zmedena. Ko Donna zagleda vse tri nekdanje ljubezni, jo preplavijo čustva, toda prijateljici jo potolažita. Medtem Sophie sklene, da je najverjetneje njen oče Bill, saj je dobila ime po njegovi teti. Prosi ga, naj jo prav on pospremi do oltarja. Toda ne gre brez zapletov. Tudi Sam in Harry namreč trdita, da sta njena očeta, in tako se njen začarani krog spet zavrti. Ponoči jo muči mora, ki v materi, še vedno ne vedoči za hčerin načrt, vzbudi sum na hčerino morebitno odpoved poroke. Užaljena Sophie pa se pred njo zaobljubi, da njeni otroci nikoli ne bodo odraščali, ne da bi poznali očeta. Ko odvihra iz sobe, skuša Sam pomagati Donni, a mu ne prisluhne, saj do njega še vedno čuti negotovost. Kljub temu si oba želita, da bi bilo vse tako kot včasih. Sophie doleti še en udarec: Sky namreč ugotovi, kaj je storila in mu prikrivala. Obtoži jo obsedenosti z iskanjem očeta, saj da je zato tudi hotela poroko. Mati in hči se pobotata in vse kaže na to, da jo bo ona pospremila v zakon. A zgodi se preobrat. Sophie ugotovi, da še ni čas za poroko, s čimer se strinja tudi Sky, da pa vse poročne priprave ne bi bile zaman, Sam izkoristi priložnost in zasnubi Donno. Sophie ni več obremenjena z iskanjem biološkega očeta – Sam, Harry in Bill si očetovsko vlogo enakovredno razdelijo.Kreativni delJurij Franko, producent: prek podjetja Prospot se ukvarja z gledališko in glasbeno produkcijo (Moje pesmi, moje sanje; Ljubim te – spremeni se!; Moped show).

Jug Radivojević, režija: za njim je več kot sto režij predstav; dobitnik številnih nagrad in priznanj; docent na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu.

Tomaž Domicelj, prevod in priredba pesmi: zaslužen za številne prevode besedil pesmi in glasbenih biografij; 1985–1992 programski asistent na BBC.

Patrik Greblo, glasbeno vodstvo: avtor in soavtor več kot 300 glasbenih del; od leta 2012 vodja Glasbene produkcije RTV Slovenija; glasbeni vodja pri mnogo muzikalih.

Mojca Horvat, koreografija: koreografinja in režiserka; muzikali, filmi, dramske predstave, opere in operete; nagrada mesta Ljubljane za prispevek k popularizaciji plesa med mladimi; koreografinja leta 2001.

Aleksandar Denić, scenografija: avtor številnih gledaliških in filmskih scenografij; sodeloval z režiserji Arnoldom Barkusom, Emirjem Kusturico, Branislavom Mićunovićem itd.

Bojana Nikitović, kostumografija: oblekla že več kot 110 gledaliških, baletnih predstav in oper; tudi miniserije in filme (Marija Antonijeta – ekipni oskar za kostumografijo 2007).

Tomaž Pirnat, zborovodja: diplomiral na Akademiji za glasbo; učitelj na Glasbeni šoli Domžale; korepetitor in aranžer; z Mladinskim zborom RTV Slovenije prejel več državnih in mednarodnih nagrad.

Izvajalski delLea Bartha, Sophie: Srednja glasbena šola – jazz petje; mag. študij muzikologije; številni pevski projekti (jazz, gospel, duhovna glasba);umetniška vodja skupin LBQ in VO C8.

Simona Vodopivec Franko, Donna: pevska voditeljica, pevka in igralka; študij solo petja; 15 let sodelovanja v Moped showu; več muzikalov.

Alenka Godec, Rosie: prof. nemščine; glasbeno deluje že 27 let; izdala veliko albumov svojih pesmi in priredb; navdihujejo jo jazz, pop in filmska glasba.

Damjana Golavšek, Tanya: Srednja glasbena šola – solo petje, jazz in zabavna glasba; z glasbo in otroki dela že več kot 30 let; glasbeni vrtec Muzikalček.

Uroš Smolej, Sam: dramski igralec; prejemnik številnih nazivov in nagrad: Borštnikova, Severjeva, Dnevnikova, Prešernovega sklada, žlahtni komedijant; igra tudi v filmih in radijskih igrah.

Gojmir Lešnjak - Gojc, Bill: dramski igralec, režiser, glasbenik, direktor Kosovelovega doma Sežana; nagrade: Borštnikova, Ježkova, žlahtni komedijant, vitez dobre volje; ikona TV-oddaj.

Marjan Bunič, Harry: radijski voditelj (RA Ognjišče); moderator in povezovalec različnih prireditev; glas dokumentarnih oddaj, izobraževalnih filmov, oglasov, risank. Matjaž Kumelj, Sky: glasbeno dejaven od leta 2005; član skupine all4play – leta 2008 nastopili na Emi; 2014 v oddaji Znan obraz ima svoj glas; od tedaj solist; izdal pesem Daj mi dan.

Uporabniško ime lahko pridobite na info@kjedogaja.si